Yhteistyössä

 


 

 

Puheenjohtajan palsta

Suomen Perinneurheiluliitto valmiina lentoon.

Suomen Perinneurheiluliitto on perustettu 2009. Lyhyen toimintansa aikana liitto on jo merkittävästi tuonut esille vanhoja ja uusimpiakin lajeja. Nämä netti sivut ovat avattu pariviikkoa sitten.
Otsikon mukaisesti Perinneurheiluliitto on valmiina lentoon, liiton logon joutsenen lentoon lähtö asennon mukaisesti.

Joutsen kuvaa muutenkin Perinneurheiluliiton tarkoitus periä. Suomalaisen liikunnan ja urheilun puhtaampia arvoja. Liiton tarkoituksen mukaisesti urheilussa pitää pyrkiä takaisin juurilleen. Sääntöihin kirjatut tavoitteet ovat niitä arvoja joihin kannattaa pyrkiä ja ponnistella jotta ne toteutuvat. Urheilusta ja liikunnasta on tultava kaiken kansan mahdollisuus harrastaa liikuntaa, rahasta tai yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta.
Tasa-arvon toteutuminen Perinneurheiluliitossa toteutui jo ensimmäisenä toiminta vuotena. Suomen Perinneurheiluliiton tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita, yhtä aikaa kentälle mahtuvat niin lapset kuin vanhuksetkin. Samoin kaikki vammaisryhmät pääsevät harrastamaan liikuntaa, ilman mitään rajoituksia. Liikunta kuuluu kaikille teeman alla. Ja moni on jo saanut liikunnasta uuden otteen elämään. Leppävirran Urheilijoiden moton mukaisesti " Meillä jokainen on Tähti" pitää paikkansa Suomen Perinneurheiluliitossakin.

Suomalaista urheiluelämää määräävä kaupallisuus on saatava kitkettyä pois.

Kaupallisuus on suomalaista liikuntaa tällä hetkellä määräävä tekijä. Lehdet kirjoittavat vain niistä lajeista joilla on kaupallista merkitystä. Urheilusivut ovat muuttuneet parissa vuosikymmenessä täysin. Maakuntalehdetkin kirjoittavan formuloista, NHL kiekkoilusta, golfista, kaikesta missä raha liikkuu. Mikä kaikista eniten huolestuttaa, ilman mitään kriittistä tarkastelua, lieve ilmiöitä tuodaan harvoin esille. Kerrotaan suureleisesti miten juhlitaan voittoja. Tuodaan esille saunakuvia missä "poikaa kylvetetään viinanhuurteisissa juhlissa". Tämäkö on urheilun ihanne? Samoin yhteiskunta tukee tätä toimintaa, liikunnan rahat menevät 80 prosenttisesti haittaurheilun tukemiseen. Tilanteen tekee huolestuttavaksi se tosiasia, että rahat tavallaan tuhlataan nuorisolta ja terveysliikunnalta pois. Lasten, nuorisoliikunta ja terveysliikunta on juhlapuheiden vakio aihe, mutta käytännön toimet kaikkea muuta.
Haittaurheilun lopullinen maksaja on loppupelissä normaali veronmaksaja. Epäterveellinen urheilu johtaa elämän loppupäässä, vääjäämöttmästi, urheilusta johtuvien terveyshaittojen esille tulemiseen ja silloin maksumiehenä on yhteiskunta.

Suomen Perinneurheiluliitossa tehdään juuri päinvastoin, säästämään yhteiskunnan rahoja. Ja elämän loppuvuodetkin olisivat täysipainoista elämää.

Suomen Perinneurheiluliitto toivottaa kaikkia suomalaisia liikuntaseuroja ottamaan huomioon kaikki liikkujat. Liittymällä Perinneliittoon, yhdessä voimme tehdä paremmin voivia kansalaisia. Lajeja riittää joka lähtöön, ne voi ottaa vakavasti tai sitten leikillään. Naurukin pidentää ikää, terveysliikunnan lisäksi.

Suomen Perinneurheiluliiton puheenjohtaja Jorma Rajakannas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään